Veiligheids glas

Het voordeel van dit glas is dat bij breuk de scherven in het glas blijven zitten. Veiligheidsglas bestaat uit verschillende lagen glas en (transparante) folies. Hierdoor kan dit glas beter tegen een stootje dan gewoon glas. Dit glas wordt vaak gebruikt voor deuren en schuifpuien, serres en dakbeglazing. Op plaatsen waar de kans aanwezig is dat mens of dier tegen het glas aan kan lopen of vallen is het een verstandige keuze om veiligheidsglas te gebruiken. De diverse lagen en folies zorgen ervoor dat de scherven in het glas blijven zitten waardoor het glas niet in één keer helemaal daar zal breken. Dit is wel zo veilig met kinderen in de buurt.

Wist u dat ook voor uw woning de regel geldt dat voor lage ramen (tussen de 0 en 85 cm vanaf de vloer) veiligheidsglas moet worden gebruikt? Tevens moet veiligheidsglas ook toegepast worden bij alle balustrades, dakramen, daklichten en dakbeglazing (b.v. in serres).

Wij snijden het glas voor u op maat en kunnen dit ook voor u monteren. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op!

Technische gegevens
Diktes glas; vanaf 6 mm
Maximale afmetingen: 5000 cm x 3500 cm
Andere benamingen: inbraakwerend glas, gelaagd of gelamineerd glas

Dit glas kan o.a. gebruikt worden voor:
- Alle soorten ramen en deuren (i.c.m. isolatieglas)
- Etalageramen
- Ramen en deuren voor winkels en bedrijven
- Schuifpuien

Dit glas is verplicht voor:
- Laag boven de grond ramen (alles onder de 85 cm vanaf de grond gemeten)
- Balkon en trap balustrades
- Dakbeglazing (van bijvoorbeeld serres)